Der er mange begivenheder, der kræver en god skål. Det er alt fra den årlige påskefrokost til et godt landsholdsmål, og for mig er en skål bare endnu bedre med rigtig god øl. Så jeg tænkte, at det ville jeg da prøve at brygge selv. Det er jo en drik, der har gået sin sejrsgang over hele verden i flere tusinde år, så det er en tradition, jeg rigtig gerne vil holde i live med mit eget lille bidrag. Ikke noget med at starte et mikrobryggeri, nej bare til mig og mine nærmeste.

At komme godt i gang

Jeg havde en god idé om noget malt og humle, men derfra ar jeg lidt grøn, så jeg måtte lære først. Man skal jo kravle, før man kan gå. Så jeg læste blogs og tips til, hvordan man kommer i gang med et projekt som det. Jeg blev do rigtig glad, da jeg fandt ud af, at der findes højteknologiske bryganlæg, der kan lette processen, og at man kan købe færdige pakker med ingredienser, så det er nemt, når man som jeg skal lære det hele.

Det hele fandt jeg inde hos https://www.hjemmebryggeren.dk/, der også var meget hjælpsomme med god råd og vejledning, så jeg var godt klædt på som brygger, inden jeg havde modtaget noget som helst. Det var nu rigtig rart, og jeg brugte de gode råd hele vejen igennem. En god idé, for det blev et rigtig godt bryg, der kom ud af det. Velsmagende og lækkert.

Og der er lige siden bleve skålet. Over flotte mål og over god mad. Det er blevet en del af alle arrangementer, at det er mig, der har øl med til os. En rolle, jeg er rigtig stolt over. så meget, at jeg er begyndt at eksperimentere med opskrifter, og jeg kan lide resultatet af mine egne ideer.