Jeg har tænkt i flere måneder nu, om jeg ikke skulle prøve at kaste mig over at brygge min egen øl. Jeg har i forvejen brugt mange år bag et køkkenbord, og jeg nyder at lave mad, specielt inden for det danske køkken, hvor en kold øl passer så godt til. Jeg er ikke den, som kaster mig hovedkuls ud i eventyrerne, jeg tænker tingene igennem, og jeg undersøger alt grundigt, inden jeg vælger at begynde at agere.

Jeg brugte nettet

Jeg ledte derfor rundt på nettet, og jeg faldt over mange steder, hvor jeg kunne læse om øl og ølbrygning. Alt fra hvilke råvarer som skulle indgå, til hvilke remedier, som var nødvendige at have med i starten for at sikre, at øllet blev godt.

Jeg var også inde flere gange på hjemmesiden hjemmebryggeren.dk, før det gik op for mig, at de havde denne blog, hvor jeg kan få alle de gode råd, som jeg skal bruge.

Jeg slugte råt alt det, som stod på bloggen, og det giver sig selv, at de artikler, som handler om, hvordan man kommer i gang med at brygge sin øl, og som giver gode råd til, hvilke remedier og hvilke råvarer som skal bruges, var mine favoritter.

Jeg fandt mange derinde, som villigt delte ud af deres erfaringer med ølbrygning, og som bestemt ville gøre min indgang til ølbrygningen meget lettere. Jeg kunne med deres hjælp undgå mange af de startvanskeligheder, som andre har haft, og jeg ville med al sandsynlighed allerede i første hug kunne levere en øl, som ville være god nok til at drikke.

Godt med andres erfaringer

Jeg lænede mig meget op af de forskellige artikler, da jeg lavede min dosmerliste over de ting, som jeg skulle bruge for at komme i gang med min ølproduktion.

Der er alligevel mange ting, som kræves, for at kunne komme i gang med at brygge øl, og jeg kan let se, hvordan man kan komme til at mangle et eller flere produkter eller remedier, når man er helt ny i faget.

Jeg kan kun anbefale denne blog, hvis du som jeg står og skal i gang, for det er en uvurderlig hjælp, og du kan være sikker på, at din øl er klar til at blive drukket, allerede første gang du brygger. 

Jeg har nu efter 4 år stadig brug for bloggen, for alle kan få råd og vejledning derinde, for det at brygge øl, har jeg fundet ud, af er en læringsproces, som varer hele livet.